Ajuntament de Santa Bàrbara
identitat planera
Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres

Portada > Noticies

Noticies

Regidoria de Cultura

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2017

El dia 28 de març va tenir lloc la reunió del jurat del XXVI premi literari Vila de Santa Bàrbara per debatre i decidir sobre quines obres eren les millors en la categoria de poesia i en la categoria d’assaig, ja que, aquest any, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara els premis que es van convocar van ser el premi de poesia i el premi d’assaig.

En aquesta edició, el total d’obres presentades de la modalitat de poesia van ser d’11, i de la modalitat d’assaig van ser de 2, quantitat una mica inferior a la dels anys anteriors. Recordem que des de l’any 2012 els premis es convoquen bianualment, un any narrativa i al següent poesia i assaig i així successivament.

Els quatre membres del jurat expressaven la seua opinió respecte de les 11 obres participants, en la modalitat de poesia, i 2 obres participants en la modalitat d’assaig, al XXVI Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara.

El premi de poesia, dotat amb 300 €, es va concedir a l’obra Nines de drap, de Raimond Aguiló Bartolomé, resident a Reus.
S’atorgava un accèssit local dotat amb 60 € a l’obra Independència? de Maria Rosa Pons Caire.

El premi d’assaig, dotat amb 300 €, es va concedir a l’obra L'estació de tren de Santa Bàrbara, de Josep Manel Obiol Cabrera, resident a Santa Bàrbara.
S’atorgava un accèssit local dotat amb 60 € a l’obra La història d'un mestre que ens va fer grans de Laia Sanz i Masclàns.

Els membres del jurat es mostraven satisfets per la qualitat de les obres presentades i per la seva col·laboració en consolidar aquest concurs literari. A més a més, comentaven que les procedències dels participants havien continuat estant molt variades i de llocs diferents de la geografia catalana, igualment que les temàtiques que també van ser molt diverses, però es lamentaven per la baixada d’autors, especialment del municipi, que en els últims anys s’havia incrementat notòriament, cosa que els feia coincidir en el fet que hi ha molt bons autors del poble dignes de presentar-se al concurs i que no ho acaben fent.

L’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, també expressava el seu agraïment als membres del jurat i estava content per la participació que aquest XXVI premi literari Vila de Santa Bàrbara havia tingut.

L’entrega dels premis es farà efectiva el dissabte 29 d’abril, a les 19 hores, a l’Smartcentre.

Santa Bàrbara, 7 d’abril de 2017
Agendala Plana RàdioBibliotecaPunt TICInstal·laciones esportivesLlar d'infantsPIJ planerCentre d'interpretacióDeixalleriaOlivetaGaleria d'imatges

la imatge del mes

Imatge del mes

Ajuntament de Santa Bàrbara - Plaça Cid i Cid, 1 - 43570 Santa Bàrbara (el Montsià) - Tel. 977 71 70 00 - Fax 977 71 92 85 - correu electrònic

informació general - avís legal i privacitat