Ajuntament de Santa Bàrbara
identitat planera
Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres

Jornades culturals

L’any 1992, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va planificar una setmana cultural, durant el mes d’abril i pels voltants de Sant Jordi. Des d’aleshores, a Santa Bàrbara, anualment s’organitzen les Jornades Culturals, tot i que actualment, aquestes jornades tenen una durada de gairebé dos mesos, començant uns dies abans de de la festivitat de Sant Jordi i fins passada la festivitat de Sant Gregori.

Si alguna cosa tenen en comú totes les edicions de les Jornades Culturals de Santa Bàrbara són les ganes, participació i treball que es dipositen tant des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, com de les entitats culturals i educatives que gràcies a la seua col·laboració i gran implicació donen prestigi a les jornades, i també dels planers i planeres que en gaudeixen. Aquest fet es pot corroborar amb els actes que no només els caps de setmana centren les activitats culturals sinó que també durant la setmana hi ha un grapat d’esdeveniments que fan d’aquestes jornades unes de les més participatives i destacades.

Aquestes jornades es composen de tot un seguit d’actes culturals com poden ser: La celebració de la diada de Sant Jordi, amb la venda de roses, activitats per a xiques i xiquetes, xerrades amb temàtiques ben diverses, festival de playback, la romeria tradicional amb carros i cavalls engalanats, tir i arrossegament de cavalleries. concerts, actuacions teatrals, pel·lícules, presentacions de llibres, exposicions, audicions de música, sortides culturals, sopar de solidaritat amb Mans Unides, gimcanes, caminades culturals per diferents edificis del municipi, rutes històrico etnològiques. En definitiva, tot un reguitzell d’actes que es planifiquen per a totes les edats, per tal de potenciar la cultura, la tradició i la identitat pròpia del nostre territori.

L'any 2017 s'inicien les primeres Jornades Culturals Infantils que se celebren la primera setmana del mes de juny i on es porten a terme tallers variats i diferents per a cada una de les tardes d’aquesta primera setmana de juny.

PROGRAMA JORNADES CULTURALS INFANTILS 2017

PROGRAMA JORNADES CULTURALS 2011

la imatge del mes

Imatge del mes

Ajuntament de Santa Bàrbara - Plaça Cid i Cid, 1 - 43570 Santa Bàrbara (el Montsià) - Tel. 977 71 70 00 - Fax 977 71 92 85 - correu electrònic

informació general - avís legal i privacitat