Ajuntament de Santa Bàrbara
identitat planera
Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres

Publicacions

 

LLIBRE: SANTA BÀRBARA EN IMATGES

El llibre Santa Bàrbara en imatges (fins la dècada de 1970) és una obra que constarà de dos volums per tal d’abastar des de les primeres fotografies fins a les dels moments actuals, però que ara només s’ha editat el primer volum que recull les imatges sobre tots els aspectes possibles de la vida planera i que comprèn fins al principi de la dècada de 1970.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara va fer l’encàrrec al Centre d’Estudis Planers per tal de confeccionar aquesta obra. El llibre està estructurat per temàtiques i no de forma cronològica, ja que dóna molt més joc i més claredat a la presentació de la informació. Consta d’un total de 972 fotografies que han omplert les 472 pàgines de les quals disposa aquest llibre històric.

Totes aquelles persones que vulguin adquirir el llibre Santa Bàrbara en imatges (fins la dècada de 1970) poden passar per la biblioteca José Escudé de Santa Bàrbara. El preu és de 15 euros.

 

DVD: SANTA BÀRBARA, EN LA MEMÒRIA

La història és un dels valors més importants en qualsevol societat i, per tant, la recuperació de la història passada del nostre poble no s’ha de perdre i ha de perdurar en la memòria de tots, com una manera de mantenir el llegat de Santa Bàrbara i la identitat planera per tal que les generacions futures ho puguin conèixer de primera mà.

Per aquest motiu, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha editat una col·lecció audiovisual anomenada Santa Bàrbara, en la memòria, consistent en tres DVD (Festes, tradicions i societat, Testimonis d’una guerra i l’Evolució del municipi), que ha permès obtenir i conservar testimonis, vivències, records, experiències i històries de vida, mitjançant la memòria oral que és una eina fonamental per conèixer el nostre passat, aquell passat en què els testimonis directes encara ens poden explicar les seves vivències, que d’una altra manera es perdrien per sempre i no es donarien a conèixer.

Aquests testimonis directes ens han deixat un llibre viu de la història de Santa Bàrbara i formen el bagatge sincer de fets i formes de viure del passat que difícilment podríem rememorar.

Aquells que vulguin tenir a les seues llars aquesta col·lecció dels tres DVD, pot passar per la biblioteca José Escudé de Santa Bàrbara a comprar-lo. El preu és de 20 euros.

JOC DE L'OCA: DE MASADA A MASADA
"De masada a masada"és el joc de l'oca dels orígens de Santa Bàrbara. No és un simple joc de taula: els dibuixos de les diferents caselles ens apropen d'una manera didàctica i lúdica als orígens de la població de Santa Bàrbara.
Es juga de la mateixa manera que al tradicional Joc de l'Oca. Cada jugador/a té una fitxa i va avançant caselles segons la numeració que marca el dau, que es tira per torns. L'objectiu del joc és arribar a la casella 63, que és el final del recorregut.
L'obra ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Centre d'Estudis Planers, l'IES Les Planes i l'Ajuntament de Santa Bàrbara.
Aquelles persones que vulguin adquirir el Joc de l'Oca poden passar per la biblioteca José Escudé de Santa Bàrbara. El preu és de 8 euros.

Agendala Plana RàdioBibliotecaPunt TICInstal·laciones esportivesLlar d'infantsPIJ planerCentre d'interpretacióDeixalleriaOlivetaGaleria d'imatges

la imatge del mes

Imatge del mes

Ajuntament de Santa Bàrbara - Plaça Cid i Cid, 1 - 43570 Santa Bàrbara (el Montsià) - Tel. 977 71 70 00 - Fax 977 71 92 85 - correu electrònic

informació general - avís legal i privacitat