Ajuntament de Santa Bàrbara
identitat planera
Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres

Activitat educativa

 

ACTIVITAT EDUCATIVA

A la llar d'infants treballem a partir de les 3 àrees curriculars:
1.Descoberta d'un mateix
2.Descoberta de l'entorn natural i social
3.Intercomunicació i llenguatge verbal, plàstic, matemàtic i musical

Mitjançant una observació continuada, un equip de professionals especialistes en Educació Infantil tenim cura dels nens/es en totes les seves facetes. Mirem principalment de proporcionar-li una educació sensorial i de la motricitat, del llenguatge i del pensament, dels hàbits i de la sensibilitat. La programació educativa es complementa amb el joc.

PROGRAMACIÓ ACTIVITATS CURS 2016-2017

CASTANYADA
Durant la setmana del 24 al 28 d'octubre farem diferents activitats relacionades amb la castanyada.
El dia 28 pel matí farem els panellets i per la tarda els nens es vestiran de castanyers/es  i juntament amb els pares celebrarem la castanyada. Ens vindrà a veure la castanyera i ens explicarà la seva història, desprès cantarem amb els nens/es algunes cançons i tot seguit  berenarem xocolata en galletes.

FRUITS DE LA TARDOR
Del 14 al 18 de novembre els nens/es portaran fruits de la tardor per conèixer els diferents aliments d'aquesta època de l'any i farem la degustació d'aquests.

FOTOS DE NADAL
Al novembre vindrà el fotògraf a fer les fotos als nens/es i al desembre ens portarà les postals i la orla de nadal, els pares/mares que ho desitgen podran quedar-se-les.

EL NADAL
El dia 19 de desembre li donarem la benvinguda al caga tió.  Durant uns dies li donarem pells de fruita i altres que hauran portat els nens/es i el dia 22 el farem cagar.
El dia 21 anirem a veure el caga tió que fiquen davant l'ajuntament.

FESTA DE NADAL (XOCOLATADA)
El dia 23 per la tarda celebrarem una festa amb els pares on ells faran el berenar per als seus fills/es i  vindrà  el Pare Noel a desitjar-nos un bon nadal i donarà un petit detall als infants. Tambè organitzarem diferents tallers.
Els nens prepararan la carta per als reis d'orient.

ANEM AL TEATRE
El dia 22 de febrer els nens de P2 van a veure un obra de teatre a la Lira Ampostina d'En Patufet amb les seves educadores.

DIJOUS LLARDER
El dia 23 de febrer per la tarda farem un berenar a la llar per als nens/es que vinguin per celebrar el dijous gras.

CARNESTOLTES
Decorarem la llar amb temes relacionats amb el carnaval, i durant tota la setmana haurem de seguir les ordres del rei carnestoltes. El divendres dia 24 de febrer per la tarda nens/es i pares/mares disfressats celebrarem el carnaval pel poble i finalitzarem la rua al centre cultural. Anirem acompanyats de música.

VISITA DELS BOMBERS
Durant el mes de maig als nens/es de P2 els vindran a visitar els bombers, ens ensenyaran el seu camió i els infants podran pujar per pegar una volta. Tambè els deixaran probar el casc i veurem com tiren aigua amb la mànega.

VISITA DELS MOSSOS D'ESQUADRA
Durant el mes de maig com treballem els oficis, als nens/es de P2 tindran la visita dels mossos d'esquadra. Aquestes els explicaran algunes normes de circulació i els ensenyaran el cotxe dels mossos i uls ho pegaran una volta. Els infants podran escoltar el soroll de la sirena i veure les llums del cotxe.

PASQUA
El dia 12 d'abril farem a la llar la mona de pasqua.

DIADA DE SANT JORDI
Durant la setmana els nens/es de P2 aniran a visitar la biblioteca, els explicaran coses d'aquesta i un conte.
També farem alguna manualitat relacionada amb sant Jordi i els nens/es se l'emportaran a casa.

FESTA DE LA PRIMAVERA
El dia 28 d'abril s'organitzarà una festa relacionada amb l'entrada de la primavera, demanarem la participació dels pares i es faran diverses activitats.
Aquest dia els pares/mares prepararan un berenar.

FOTOS DE LA ORLA DE FI DE CURS
Vindrà el fotògraf i farà les fotos de la orla per al nens/es que acabin P2, els pares que ho desitgen se les podran quedar.
 
EXCURSIÓ FI DE CURS
El dia 26 de maig farem l'excursió de fi de curs acompanyats de pares/ mares al Jardin del Papagallo Penyiscola.

FESTA DE GRADUACIO
El dia 27 de juny les educadores de P2 organitzen una festa de graduació per als nens/es i familiars que vulguin assistir. A la festa es passa un video que desprès es dona als pares/mares com a record dels anys que han assistit a la llar. Les educadores tambè els graduen i els fan un detall. Tambè es fa un berenar per a tots/es.

FESTIVAL FI DE CURS
El dia 30 de juny celebrarem el festival, on els nens/es de la llar cantaran, ballaran o representaran algun conte. Tots els familiars podran venir a veure els infants.

ANIVERSARIS
Quan sigui l'aniversari d'algun infant i si els pares ho desitgen es farà una petita festa per celebrar-lo.

FESTES DE COLORS
Durant les diferents unitats de programació anem treballant els diferents colors i en quan acabem de treballar-ne un fem la gran festa del color.
Es demanarà la col.laboració dels pares.

Durant el curs també es proposaran petites sortides didàctiques com:
    • Visita al mercat i comerços del poble
    • Anar a buscar fulles dels arbres veure flors
    • Visita a la Copperativa Agrícola del Camp
    • Visita a l'Ajuntament de Santa Bàrbara
    • Visita a La Plana Ràdio
I d'altres que puguin sorgir en un moment donat i que siguin d'interès per als objectius marcats per a aquest curs.

Agendala Plana RàdioBibliotecaPunt TICInstal·laciones esportivesLlar d'infantsPIJ planerCentre d'interpretacióDeixalleriaOlivetaGaleria d'imatges

la imatge del mes

Imatge del mes

Ajuntament de Santa Bàrbara - Plaça Cid i Cid, 1 - 43570 Santa Bàrbara (el Montsià) - Tel. 977 71 70 00 - Fax 977 71 92 85 - correu electrònic

informació general - avís legal i privacitat