Ajuntament de Santa Bàrbara
identitat planera
Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres Santa Bàrbara, un mar d'oliveres

CEIP Jaume Balmes

L'Escola d'Educació Infantil i Primària Jaume Balmes té 200 anys d'història. Per aquest han passat alumnes que ara són professors al mateix centre i altres que, pels seus estudis o feina,  són fora.

Durant el S. XVIII, gents procedents d'altres indrets -sobretot tortosins- s'havien anat establint dins del que avui és el terme municipal de Santa Bàrbara. No va ser fins l'u d'abril de 1802, que el tortosí Pau Freginé Espelta va instal·lar la primera escola en estes planes per a l'ensenyança elemental de xiquets i xiquetes". Tret del llibre: "Santa Bàrbara va a l'escola" del Sr Marius Pont i Fandos.

Després de varis canvis d'ubicació s'arribà a la construcció definitiva de les que, poc més de  setanta anys, van ser les escoles del poble, des del 27 gener de 1913 fins octubre de 1985. El 20 d'Abril de 1987 s'inauguraren les que actualment són les nostres escoles.

L'escola disposa d'unes instal·lacions ludicoesportives adequades a les seves necessitats. D'una banda un pati per als alumnes de Primària amb espais per jugar i una pista poliesportiva que s'utilitza seguint un ordre preestablert de torns dia a dia, i unes dutxes  tant per a nois com per a noies. Per altra banda i per al cicle d'Infantil, hi ha un pati amb alguns elements lúdics però que no representen cap perill per a la seva integritat. En cas de pluja disposem d'una sala polivalent per realitzar activitats alternatives d'Educació Física. En aquest Col·legi s'imparteixen classes des del Cicle d'Educació Infantil (P3, P4 i P5) fins a sisè de Primària (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è). Un cop acabada la Primària, els alumnes que ho dessitgen, poden cursar Ensenyament Secundari a la mateixa població, a l'Institut d'Ensenyament Secudari IES "Les Planes".

El Col·legi es troba situat al Passeig de les Escoles 7-9, La seva adreça electrònica és e3003008@xtec.net i el seu telèfon/fax de contacte és el 977 718 029.

Agendala Plana RàdioBibliotecaPunt TICInstal·laciones esportivesLlar d'infantsPIJ planerCentre d'interpretacióDeixalleriaOlivetaGaleria d'imatges

la imatge del mes

Imatge del mes

Ajuntament de Santa Bàrbara - Plaça Cid i Cid, 1 - 43570 Santa Bàrbara (el Montsià) - Tel. 977 71 70 00 - Fax 977 71 92 85 - correu electrònic

informació general - avís legal i privacitat